Virksomhetsarkitektur som strategisk forretningsfunksjon i #Ruter
Dagens transportløsninger står overfor store endringer drevet av behov for mer bærekraftige løsninger, teknologiutvikling, nye forretningsmodeller og endrede kundeforventninger. For å kunne fortsette å tilby et godt og stabilt transporttilbud i hovedstadsregionen må Ruter tilpasse seg disse endringene.
For å realisere sin digitale strategi benytter Ruter virksomhetsarkitektur for å styre opp sin digitale fornyelse
Som en del av Ruter sin digitale transformasjon ønsket Ruter å etablere virksomhetsarkitektur som en forretningsfunksjon for å ha et overordnet syn og se sammenhenger i den pågående transformasjonen. De trengte både ledelse- og fagkompetanse for å etablere & lede teamet og bidra operativt både for å bygge virksomhetsarkitekturevnen og bistå de forskjellige planlagte og pågående endringsinitiativene.
Virksomhetsarkitektur-teamet består i dag av 7 ressurser med en god miks av kompetanse og kunnskap. Teamet bistår i prinsippet hele organisasjonen; fra Strategi og marked, til de forskjellige forretningsfunksjonene og utviklingsteamene før, under og etter endringer.
Ruter har et viktig samfunnsoppdrag i form av å levere bærekraftig bevegelsesfrihet til innbyggerne i regionen. Endringstakten er viktig for Ruter slik at nye mobilitetstjenester kan leveres så raskt og effektivt som mulig til markedet. VA-funksjonen i Ruter er en viktig bidragsyter for at endringer skjer mest mulig effektivt og at innbyggerne kan nyttiggjøre seg av disse tjenestene.